Nagy biztonságú rendszerek

Több mint egy évtizede telepítünk nagy biztonságú rendszereket, kiemelt kockázatú területek védelmére.

A nagy biztonságú riasztó rendszerek egyik alapelve, hogy a védett tér őrzését több, egymást védő és átfedő érzékelő végzi, a térvédelem és perifériás védelem együttes megvalósításával.

Ilyen érzékelők a 36o° látószögű infravörös mozgásérzékelő, kitakarás védett érzékelő, dual érzékelő amiben az infravörös mozgásérzékelésen túl egy doppler elven működő érzékelő is van, üvegtörés érzékelő, falbontás érzékelő, nyitás érzékelő, stb.

Ezeknél a riasztó rendszereknél valamennyi kábel védett csövezést kap és kizárólag a védett téren belül kerülnek lefektetésre, azon belül is beépítve, rejtetten.

A kiemelt kockázatú riaszto rendszereknél valamennyi doboz és eszköz szabotázs védett és sok esetben biztonsági kamerák is figyelik a területet. A riasztó rendszernél átjelzés mindig van ráadásul redundáns megoldással.

A riasztó központ -ahogy a riaszto többi egysége is- szabotázs védett ráadásul olyan elzárt területen található ahova az ott dolgozók közül is csak kevesen juthatnak be.

A nagy biztonságú riasztó rendszerek valamennyi érzékelője külön zónán található és a ki-be élesítési kódok is teljesen egyediek, ráadásul a riasztó rendszer gyakran riasztási partíciókra osztott -ez a honlapunkról már ismerős lehet- vagyis bizonyos kódok csak bizonyos területekre vannak hatással.

 

Fentieket érdekesség kép írtuk meg. Rengeteg plusz védelem és előírás akadályozza meg, hogy külső vagy akár belső támadó megzavarhassa a védelmi rendszer működését.

A Szelektrovill Kft. szakemberei a kisebb kockázatú területek (irodák, telepek, otthonok) védelmi rendszerének kiépítésekor is hasznosítják fenti tapasztalataikat. Vagyis biztos lehet benne, hogy segítségünkkel kihozhatja a maximumot az igényei és lehetőségei között megvalósított riasztó rendszerből!

A bejegyzés kategóriája: átjelzés, beléptető, erősáram, gyengeáram, lakásriasztó, riasztó, tűzjelző, vagyonvédelem, villanyszerelés, vonulószolgálat
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?