Beléptető rendszer akár otthonra is

Régóta telepítünk pénzintézeteknek, irodáknak, ipar és raktártelepeknek beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszereket

Mai cikkünkben a fél-professzionális beléptető rendszerekkel foglalkozunk.

Mikor lehet szüksége beléptetőre?beléptető

  1. Ha nem szeretne minden ajtóhoz őrt állítani de fontos, hogy bizonyos területek elzárva legyenek és oda csak arra jogosultak juthassanak be (pl: szerver helyiség, raktár, dokumentum tároló, parkoló, monitor szoba, értéktár, stb.),
  2. Ha szeretné tudni, hogy adott kolléga az épület vagy telep melyik területén tartózkodik éppen,
  3. Ha szeretné a munkaidő nyilvántartást automatikusan kezelni, a késéseket, szüneteket; pontosan és vita nélkül nyilvántartani.

Milyen rendszerek vannak?

Megkülönböztetünk professzionális és fél-professzionális beléptető rendszereket. Utóbbiak az egyszerűbbek, most ezekkel foglalkozunk.

Ezek a beléptetők lehetőségeikben némileg elmaradnak ugyan de lényegesen olcsóbbak és akár egy riasztó rendszer részeként is installálhatjuk őket kisebb telephelyekre, irodákba, ahol nem fontos a munkaidő nyilvántartás illetve csak néhány be-ki lépési pont van. Ezekkel az eszközökkel is megoldható, hogy pl. egy üzlethelyiségbe reggel kinyisson a boltvezető, kikapcsolja a riasztót de a raktárba már csak a raktáros juthasson be, illetve a tulajdonos mindkét helyiséget kinyithassa. A beléptető mágneskártyákkal igény esetén tovább növelhetjük riasztó rendszerünk biztonságát (kód és kártya együttesen szükséges a belépéshez) vagy kiválthatjuk a riasztó kódot, esetleg a kód megtartásával csak az ajtónyitót vezérelhetjük, a lehetőségek száma szinte végtelen.

A technológia olcsóságának köszönhetően akár otthonok beléptető rendszere is lehet. Képzeljük el, nincs többé elhagyott-ellopott lakáskulcs, helyette családtagjaink ujjlenyomata nyitja az ajtót.

A beléptetést nem csak proximity kártya vagy ujjlenyomat, esetleg kód vezérelheti, idővezérléssel egyedileg korlátozhatjuk a felhasználók áthaladását. Fenti példánál maradva ha pl. a bolt hétvégén zárva tart akkor az alkalmazottak kódjai hétvégén felfüggeszthetők, vagy ha a takarítónő mindig szombaton délelőtt jön, akkor szombat délután és a hét többi napján egész nap számára a beléptetés korlátozható.

A beléptetővel vezérelt ajtók akár távvezérléssel is irányíthatóak kaputelefonról közvetlenül vagy akár mobiltelefonról egy másik földrészről.

Néhány általános technológiai szempont:

  • a rendszer teljes vezetékezését a védett téren belül vezessük, ezáltal megelőzhetjük még a szabotázs kísérletének lehetőségét is beléptető rendszerünk ellen. Természetesen itt is rejtett vezetékezést és védőcsövezést használunk.
  • az ajtóbehúzó meggátolja a véletlenül nyitva maradt ajtón való besurranást
  • a beléptető rendszer áramkimaradás ellen védett
  • nyitásérzékelővel itt is -mint a riasztó rendszereknél- tovább növelhetjük a beléptető megbízhatóságát, lehetőségeit
  • műszaki hiba esetén az ajtó kulccsal is nyitható marad

A fél-professzionális beléptetőknél többnyire ajtónyitás szabályozására van szükség de akár itt is kontrollálhatunk forgóvillát, rácsot, garázskaput, sorompót, gyakorlatilag bármit.

Amennyiben beléptető rendszert keres vagy kérdése van hívja a Szelektrovill Kft. munkatársait bizalommal.

A bejegyzés kategóriája: átjelzés, beléptető, erősáram, gyengeáram, lakásriasztó, riasztó, tűzjelző, vagyonvédelem, villanyszerelés, vonulószolgálat
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?