Elárasztás – víz érzékelő

Ezen a héten ismét biztonságtechnikával foglalkozunk.

Magyarországon egyelőre kevéssé ismert vagyonvédelmi eszköz, pedig a technológia jó ideje elérhető, megbízható és főleg nem drága.

Mi régóta ismerjük és ajánljuk Ügyfeleinknek.

Miről is van szó?Erről a jellegtelen kis berendezésről amit a fürdőszoba vagy bármilyen veszélyeztetett helyiség padlójához rögzítünk a legmélyebb ponton.

Néhány milliméteres vízre is beriaszt és akár a távfelügyeleten keresztül akár közvetlenül mobiltelefonunkon értesít, hogy el kell zárni a vizet.

Ezzel hatalmas költségeket takaríthatunk meg, különösen, ha nem földszinti helyen lakunk és az alattunk lakót is elérheti a víz. Roppant kellemetlen lehet úgy nyaralásból hazajönni, hogy több centis víz áll az egész lakásban a szomszédok pedig idegesek.

Mivel a lakáshoz, házhoz tartozó központi vízelzáró sok esetben kívül található (például a vízóránál) ezért baj esetén elég lehet csak a szomszédot vagy közeli ismerőst felhívni és megkérni az elzárásra.

Ahol akvárium van elhelyezve oda is javasolni szoktuk a riasztó központra kötött elárasztás érzékelő beszerelését közel az akváriumhoz. Itt ugyan a víz elfolyását megakadályozni valószínűleg nem lesz időnk de a halakat megmenthetjük.

Mivel az eszköz érzékel bármilyen elektromosan vezető folyadékot ezért ipari létesítményekben, veszélyes folyadékokkal dolgozó üzemekben is indokolt lehet használata, akár a kármentő kádak elemeként akár önállóan. Természetesen a folyadék tulajdonságai rendkívül fontosak, ezeket minden esetben előzetesen egyeztetni kell.

Létezik wireless vagyis vezeték nélküli változata is így amennyiben a riasztórendszer képes fogadni, vezeték nélkül riasztóhoz is felszerelhető.

Kinek és hova ajánljuk?

  • Bárkinek aki szeretné egy esetleges csőtörés, mosógép vagy mosogatógép meghibásodás esetén a vízkárokat minimalizálni
  • Fürdőszobába
  • Konyhába
  • Vizes helyiségekbe
  • Akvárium mellé
  • Folyadékkal dolgozó ipari létesítményekbe (egyeztetni kell a folyadék paramétereit)
  • Szivattyú házakba
  • Iroda helyiségek vizes helyiségei
  • Mélyen fekvő helyekre ahol egy esetleges vízbefolyás veszély fennáll (akár csapadékvíz egy pincébe, vagy földalatti parkolóházak, stb.)

Mivel az eszköz szabványos kimenetekkel rendelkezik, bármilyen meglévő riasztó rendszerhez illeszthető.

Amennyiben kérdése van a fenti eszközről forduljon a Szelektrovill Kft. munkatársaihoz az alábbi elérhetőségeken.

A bejegyzés kategóriája: átjelzés, beléptető, erősáram, gyengeáram, lakásriasztó, riasztó, tűzjelző, vagyonvédelem, villanyszerelés, vonulószolgálat
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?