Kültéri hangjelző fényjelző

Kültéri hangjelző

A kültéri hangjelzőt általában 3-6m magasan kell elhelyezni. Jobb minél magasabbra  tenni de gondolni kell a karbantartására is .Fontos szempont  hogy stabil legyen a rögzítés mert a szabotázskapcsoló tévesen bejezhet. Sok helyen kültéri hőszigetelés van az épületen.

Ebben az esetben megfelelő hosszúságú csavarral és a hozzá tartozó tiplivel oldhatjuk meg a problémát. Érdemes a szabotázskapcsoló alá egy vékony fém lapot csúsztatni hogy ne legyen téves riasztás ( gyenge,rossz vakolat esetén nem is működik a szabotázskapcsoló).

A bekötésnél általában a tápfeszültségen kívül a – vezérlési pontot használjuk.

A hangjelző tápfeszültségét lehetőleg ne az érzékelők tápfeszültségére kössük,hanem a riasztóközpont külön kimenetére ( DSC központnál táp-,BELL+ ; esprit központnál táp-,külön biztosítékkal az akku + ). Ez minden riasztóközpontnál  megoldható.

Leghelyesebb ha a szabotázs kimenetre betesszük a lezáró ellenállásokat és rákötjük egy külön zónára. Ezt a zónát 24H-ra kell programozni,vagy hangjelző szabotázsra , de ráköthetjük (ha van ilyen a riasztó központon ) külön szabotázs bemenetre.

Ebben az esetben ha programozói üzemmódban vagyunk a hangjelző szabotázs automatikusan kikapcsolódik. A vezetékezésre- mint általában az összes érzékelőnél – itt is igaz hogy védett téren belül kell vinni.

Találkoztunk már olyan hibával hogy a riasztóközpont látszólag minden ok nélkül (nappali állapotban is ) riasztott, jellemzően a kültéri hangjelző szabotázskapcsolója miatt.

Ezért érdemes külön zónára kötni a szabotázskapcsolót (ha van lehetőség ).

A bejegyzés kategóriája: átjelzés, betörésvédelem, biztonsági kamera, gsm modul, gyengeáram, lakásriasztó, nyitásérzékelő, riasztó, vagyonvédelem, vonulószolgálat
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?