DVR (digital video recorder) vagyis biztonsági kamera digitális rögzítő II

Ebben a bejegyzésben a DVR programozásáról a biztonsági kamera képének távoli eléréséről és a riasztó rendszerre kötésről lesz szó.

A DVR programozásánál beállíthatjuk a rögzítést, a felvétel minőségét a rögzített kép megőrzésének idejét. Nagyon fontos ha mozgás érzékeléses rögzítést határozunk meg, állítsuk be a rögzíteni kíván területet. Ez a mai DVRek esetében nagyon aprólékosan szabályozható.

Ha a DVR távoli elérését is meg akarjuk oldani a legbiztosabb megoldás a fix ip bérlés. Ha erre nincs lehetőség akkor valamilyen megoldással biztosítani kell a dinamikus ip fix domainnévhez kötését. Ezt megoldhatjuk a routerben vagy közvetlenül a DVRben is.

A DVR kimenetei jelzést adhatnak a a riasztó rendszernek így például megvalósítható egy olyan rendszer ahol a mozgásérzékelést riasztási eseményhez kötjük ami a kimeneten át a riasztó GSM modulján keresztül SMSben értesít minket. Mi mobiltelefonról feljelentkezünk és megnézzük az élő vagy rögzített képet esetleg az SMS mellé emailben elküldött, riasztást kiváltó képet is és dönthetünk a további intézkedésről. Ezzel gyakorlatilag bármikor ellenőrizhetjük ingatlanunk biztonságát.

A bejegyzés kategóriája: átjelzés, betörésvédelem, biztzonsági kamera, dvr, gyengeáram, lakásriasztó, riasztó, vagyonvédelem, vonulószolgálat
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?