Tűzjelző hálózat ipari környezetben

Ismét itt vagyunk és igyekszünk heti rendszerességgel megjelenni. Köszönjük az emaileket a szünetben.

Az utóbbi két hónapban egy nagyon nagyszabású munkán dolgoztunk. Munkánkból eredően szokás szerint részleteket a helyszínről nem árulhatunk el, de a technikai megoldásokról és felszerelt eszközökről beszámolunk. Egy sok hektáros ipari létesítmény teljes körű tűzvédelem, tűzjelzés, oltás vezérlési munkafázisainak megvalósításában vettünk részt.

Az alábbi technikákkal volt szerencsénk dolgozni amiket részletesen be fogunk mutatni

Következő cikkeinkben beszélünk a fenti eszközökről.

Jelen megoldás komplexitása és nagy bonyolultsága miatt több kisebb tűzjelző központ és többfunkciós tűzjelző modul segítségével valósítottuk meg a működést. A rendszerrel nem kompatibilis de szükséges tűzjelző eszközök érzékelés és vezérlése alközpontokkal történt melyek NO/NC kimenetekkel kommunikáltak.

Sok ezer méter hőkábel és hőálló tűzjelző kábel került felhasználásra, sok egyeztetés folyt a külföldi tervező mérnökökkel, site managgerekkel, társ vállalkozásokkal a kivitelezés során. Izgalmas és szép feladat volt amit a komplex tűzjelző rendszer többlépcsős hatósági, tűzoltósági átadása koronázott meg.

A bejegyzés kategóriája: átjelzés, beléptető, erősáram, gyengeáram, lakásriasztó, riasztó, tűzjelző, vagyonvédelem, villanyszerelés, vonulószolgálat
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?