Riasztó rendszer eszközei

 

Központ

Vagyis a doboz a falon. A riasztórendszer legkevésbé látványos (nem véletlenül) és optimális esetben legritkábban látott része.

Ez felügyeli a rákapcsolt eszközöket, biztosítja a szünetmentes tápellátást és értesíti a tulajdonosokat, járőr vagy vonuló szolgálatot, rendőrséget. Kiválasztásánál a legfontosabb szempont a megbízhatóság.

Cégünk csak olyan neves gyártók termékeit telepíti akik ezt az alapkritériumot maximálisan teljesítik.

Másik fontos szempont a ráköthető eszközök száma. A legegyszerűbb rendszerek is minimum 2-4 érzékelőt tartalmaznak, egy jól felszerelt családi házban akár ennek többszörösére is szükség lehet, nem is beszélve a fokozottan védet objektumok több száz érzékelőjét figyelő központokról.

A Magyarországon előforduló valamennyi riasztó rendszert ismerjük és szereljük, karbantartjuk így javasolni is olyat tudunk amit valóban ki is fog használni és sok-sok évig megbízhatóan fogja őrizni értékeit.

PIR

Infravörös mozgásérzékelőA legalapvetőbb eszköz az infravörös mozgásérzékelő. Széleskörű alkalmazhatósága és elterjedése nem véletlen. Testre szabható érzékenysége (pl. a család kutyájára ne reagáljon) és megbízhatósága miatt sokan választják.

Lehet 360° látómezejű, rejtett kamerát, mikrofont tartalmazó, kit

akarás védett, radarral kiegészített, hőmérséklet kompenzált, kül és beltéri, stb.

Infra és mikróhullámú sorompók

Mikrohullámú sorompóInfravörös sugarakat kibocsájtó adó-vevő egységek vagy Infravörös sorompóhasonló elven működő mikrohullámú berendezések a védendő objektum biztonsági igényeitől függően. A ház vonalában körbehelyezve még a behatolás előtt jelzik a próbálkozást ezáltal rengeteg plusz időhöz juttatva a vonuló szolgálatot vagy a helyi biztonsági erőket.

Nyitásérzékelő

Apró, többnyire mágneses elven működő érzékelők, melyek egy nyílászáró nyitását, csukását érzékelik. Rendkívül egyszerű és olcsó berendezések, segítségük nemcsak nélkülözhetetlen de ügyesen használva lényegesen kibővítik a riasztórendszer lehetőségeit, elsősorban a héjj védelem terén.

 

 

Üvegtörés, falbontás érzékelők

A héjj védelem eszközei. Az üveg törését, repedését vagy az épület szerkezetének roncsolásával járó rezgések érzékelését végzik. Legfőbb Üvegtörés érzékelőelőnyük, hogy még az épületbe jutás előtt képesek érzékelni a behatolást.

(Bankfiókkal rendelkező épületekben dolgozó villanyszerelőknek talán ismerős lehet mikor a hétvégi vésés közben egyszer csak megszólal a bank riasztója. Ez az apró eszköz indította be, az épület szerkezete a vésés rezgését odavezette ő pedig végezte a dolgát.)

Szót kell még ejtenünk a riasztó rendszerre kötött tűzjelző berendezésekről, co érzékelőkről, beléptetőkről. Ide tartoznak továbbá a biztonsági kamerák is.

Mivel ezekkel az eszközökkel részletesen foglalkozni fogunk csak annyit érdemes megjegyezni, hogy ma már olcsón kiegészíthetjük otthoni, kis irodai riasztó rendszerünket hő, füst vagy szénmonoxid érzékelőkkel, sőt olyan eszközt is tudunk szállítani ami egy lakáson belüli vízcső törés vagy a mosógép bemeneti csövének repedésekor megjelenő vizet érzékeli és tájékoztatja a tulajdonost.

A szénmonoxid érzékelőket önálló egységként, saját áramforrással is tudjuk szállítani és minden otthonba fokozottan javasoljuk ahol az épületen belüli gázégő (tipikusan ilyen a kombi-cirkó) biztosítja a fűtést és/vagy használati meleg vizet.

Várjuk kérdéseik, észrevételeik a www.szelektrovill.com oldalon lévő elérhetőségeink bármelyikén vagy itt a hozzászólások menüpontban.

A bejegyzés kategóriája: átjelzés, beléptető, erősáram, gyengeáram, lakásriasztó, riasztó, tűzjelző, vagyonvédelem, villanyszerelés, vonulószolgálat
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?